Viure el Nadal amb ulls d'infant

19 de diciembre de 2017

El Nadal és un temps màgic per als nens (i per a molts pares): temps d'il·lusió, d'estar junts, de compartir amb família, de fer i rebre regals (sense deixar-nos emportar pel consumisme) i sobretodo és temps per acompanyar al Nen Jesús que vol tornar a néixer a les nostres llars.

Amb aquest article volem donar-vos quatre pinzellades per viure aquests dies de festa amb la il·lusió dels infants. Podeu trobar més idees al post del neuro-psicòleg Alvaro Bilbao, on ens anima a preparar petits detalls i plans que faran que els nens recordin la màgia del Nadal quan siguin grans.

1. Decorar l'arbre i el pessebre

Si encara no ho heu fet, us recomanem que dediqueu una estona en família a preparar totes aquestes coses, deixant que els nens hi participin (encara que això impliqui que no quedi perfecte) i posin també les seves idees (si Batman vol anar a adorar al Nen amb els pastors del pessebre, no hi ha cap problema! 😉 )

2. Escriure i enviar felicitacions de Nadal a algú

No cal que els nens sàpiguen escriure, poden fer un dibuix o posar algun petit detall i escollir a qui li volen enviar. Que sigui capaç de fer la targeta, posar-li el segell, portar-la a la bústia i rebre la trucada agraint la felicitació, l'ajudaran a cultivar la imaginació, creativitat, perseverança, coneixements del medi i la paciència.

3. Passar un matí tranquil a casa

Els dies de celebracions i menjars familiars ja tenen prou enrenou per a tothom. Per això dedicar un matí a jugar tranquil·lament a casa és un bon plan. Intenteu deixar de banda tots els dispositius (TV, tablets, etc) i procureu que els nens juguin a fer construccions, facin un dibuix o llegeixin un conte mentre nosaltres cuinem o simplement descansem amb ells. Podeu posar música tranquil·la o nadales de fons. Amb aquests matins tranquils ajudareu als nens a fixar-se més en la decoració nadalenca, comparteixin temps junts i tinguin bons records d'aquests moments. I tots junts descansareu i us prepareu per les festes o altres plans més moguts.

4. Visitar un mercat de Nadal o una fira de pessebres

Pot ser un plan més estressant, però com diu l'Alvaro Bilbao, les imatges dels mercats Nadalencs i els llums de la ciutat es queden gravades a la retina dels nens. Intenteu no anar els dies i hores més intensos, perquè sigui més fàcil. Els nens han d'entendre que l'objectiu no és consumir, sinó simplement fer una passejada, tot i que és normal que alguna vegada decidiu emportar-vos algun detall per a casa.

5. Fer una visita a algú que no ens esperi i se n'alegri de veure'ns

Cada any podem anar per sorpresa a casa d'algun amic o familiar que sabem que no té molta companyia en aquests dies. Hi haurà moments en què no és la millor idea presentar-se amb els nens a casa d'algú. Però si coneixeu algú que es pugui sentir sol, proveu de fer-ho. Per a algunes persones pot ser un moment molt especial del seu Nadal

Comparte esto:

Relacionado

Sueña a lo grande
El teu fill necessita una sola cosa, a TU
La lupa sónica: un podcast para niños

Coneix Viaró Infantil

Aquest blog

És una finestra oberta a Viaró Infantil on volem inspirar i acompanyar a mares i pares en l'educació dels seus fills.

Newsletter

Subscripció
twitterfacebookenvelopewhatsapp