Escola de pares

3 de febrero de 2020

La societat ens exigeix cada vegada més formació per desenvolupar plenament les nostres tasques en l’àmbit professional: màsters, post-graus, congressos… la oferta per ampliar els coneixements en qualsevol àmbit laboral és molt extensa.

Però: qui ens ensenya a ser pares? Massa sovint oblidem que la nostra responsabilitat educativa com a mares i pares de família és la nostra “feina” més important.

Com a tal, hauríem de dedicar-li també una formació específica, ben fonamentada i que ens ajudi a formar un bon criteri educatiu per cadascún dels nostres fills.

Hi ha cada vegada més mares i pares de família que opten per llegir llibres d’educació o assistir a xerrades educatives organitzades per l’escola, recursos que, sens dubte, ajuden a créixer en aquest afany d’educar millor.

Des de la nostra escola però, ja fa anys que s’ha volgut fer un pas més enllà, implementant un recurs formatiu consolidat arreu del món: els Cursos d’Orientació Familiar (COFs). Els COFs són cursos de poques setmanes de durada, organitzats des de l’Associació FERT i impartits a la pròpia escola per a grups reduïts de matrimonis segons les edats dels fills. En aquests cursos es treballa mitjançant la discussió en grup d’un cas pràctic que posteriorment es tracta de nou amb un moderador expert que ajuda a elaborar criteris i idees practiques per ajudar a afrontar les dificultats del dia a dia educacional dels nostres fills segons la seva edat.

Els pares i mares que participen d'aquests cursos, es troben amb altres famílies que estan passant per situacions similars, i això els ajuda molt a trobar solucions conjuntes als conflictes que poden tenir dia a dia.

Així doncs, temes com les rebequeries d’un infant petit, la gelosia entre germans a la segona infància o l’autoritat durant l’adolescència es tracten d’una manera realista, veraç i pràctica que ajuda als pares a afrontar cada etapa educativa amb més preparació i recursos.

Comparte esto:

Relacionado

English during the summer
Mayo, mes de la Virgen
A la conquista del horizonte

Coneix Viaró Infantil

Aquest blog

És una finestra oberta a Viaró Infantil on volem inspirar i acompanyar a mares i pares en l'educació dels seus fills.

Newsletter

Subscripció
twitterfacebookenvelopewhatsapp