"Vols jugar amb mi?" El valor de l'amistat

15 de abril de 2021

'L'amistat neix en el moment que una persona li diu a l'altra: 'Què? Tu també?' Creia que jo era l'únic' (C.S. Lewis). Així és com apareixen els primers llaços d'amistat a Educació Infantil: quan dos nens interactuen i s'adonen que comparteixen els mateixos jocs i gustos.

Els amics juguen un paper fonamental en la vida d'un nen, ja que gràcies a ells aprenen: a comunicar-se, a comprendre, a escoltar, a compartir i, molt important, a millorar la gestió de les seves emocions.

Depenent de l'etapa de desenvolupament en la qual es trobi un nen, la socialització adquireix molta importància, així com la manera en què es formen i es mantenen les amistats.

No és fins als 3 o 4 anys quan el nen s'adona que pot compartir els seus interessos, d'aquesta manera comença a mostrar preferències en els seus jocs i amistats.

El pati és un bon moment perquè els alumnes es relacionin lliurement i s'adonin, a poc a poc, que perquè l'amistat funcioni es necessita respectar a l'altre, tenir en compte com se sent i comunicar-nos amb ell. Hem d'estar atents a aquestes coses quan els nostres fills i filles juguin i ajudar-los al fet que segueixin aquest camí. Una bona amistat pot ser de gran ajuda per al futur.

Laura Campmany

English teacher

Comparte esto:

Relacionado

Estimulació musical amb els més petits
Mayo, mes de la Virgen
Improving our English

Coneix Viaró Infantil

Aquest blog

És una finestra oberta a Viaró Infantil on volem inspirar i acompanyar a mares i pares en l'educació dels seus fills.

Newsletter

Subscripció
twitterfacebookenvelopewhatsapp