Aprenentatges vivencials

3 de mayo de 2024

Els aprenentatges vivencials tenen una importància fonamental en l'educació infantil, ja que permeten als nens experimentar i explorar el món que els envolta de manera directa. Aquest tipus d'aprenentatges ofereixen una oportunitat única perquè els infants assimilin i comprenguin els conceptes de manera profunda i significativa.


Importància de viure en primera persona els aprenentatges

Quan els nens poden viure en primera persona els coneixements que s'estan treballant, com per exemple el concepte d'amunt i avall, escalant o posant-se sota objectes com rodes o casetes, la seva comprensió és molt més profunda. A través d'aquestes experiències pràctiques, no només adquireixen el coneixement conceptual, sinó que també desenvolupen habilitats motrius, sensorials i cognitives de manera integral.


El joc, font d’aprenentatge

Un altre exemple clar de l'eficàcia dels aprenentatges vivencials és quan els nens aprenen mitjançant el joc. Jocs, com ara el "Toca-toca" que consisteix en una capsa de cartó que conté objectes amb diferents textures, els nens poden tocar i explorar les diferents superfícies per descobrir per si mateixos què significa ser suau o rugós. Aquest tipus d'activitat no només els permet identificar les textures, sinó que també fomenta el seu desenvolupament sensorial i la seva capacitat de discriminació tàctil.

En resum, els aprenentatges vivencials són essencials en l'educació infantil perquè proporcionen als nens una experiència directa i significativa dels conceptes i habilitats que estan aprenent. A través d'aquestes experiències, els nens no només adquireixen coneixements, sinó que també desenvolupen habilitats i comprensions profundes que els serveixen com a base per al seu creixement i aprenentatge futur.

Anna Santuré

Tutora I2

Coneix Viaró Infantil

Aquest blog

És una finestra oberta a Viaró Infantil on volem inspirar i acompanyar a mares i pares en l'educació dels seus fills.

Newsletter

Categories

Webs d'interès

¡Te estamos esperando!

Ven a conocernos

CONTÁCTANOS

VIARÓ GLOBAL SCHOOL

Av. Alcalde Barnils, nº2
08174 Sant Cugat del Vallès
Barcelona

935 89 05 89

viaro@viaro.org

envelope-otwitterfacebookwhatsapp linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram