Les girafes fem la verema

13 de octubre de 2021

Heu fet ja la verema? Les girafes sí!

Els alumnes de P5 hem iniciat el curs treballant el projecte de la verema. A l’inici no en sabíem res. Tot el vocabulari era nou: cep, vinya, pàmpols, gotim, rapa... Tot el que coneixíem era el vi que de tant en tant prenen els pares a casa.

A partir de la història de “El raïm inquiet” ens hem anat endinsant en la matèria. Hem buscat informació, hem tastat el raïm, hem fet un cep amb molts gotims a partir de taps de vi... i finalment hem anat a conèixer tot el procés de primera mà.

Ara ja el dominem! Seguiu-nos!

Per a fer vi, primer hem d’anar a la vinya a collir-lo.

Després hem de passar tots els gotims per la desrapadora. Així separem els grans de raïm de les rapes.

Un cop acabat aquest procés, toca el que més ens ha agradat: trepitjar el raïm amb els peus nets per extreure’n el most.

Després posem el most a la premsa per tal de premsar-lo bé i convertir-lo en un líquid homogeni. Els més valents fins i tot hem acabat tastant-lo.

Finalment, hem posat el most en una ampolla per endur-nos-el a Infantil i poder veure el seu procés de fermentació. L’hem de deixar descansar obert i en un lloc fosc uns quants mesos!

I per últim hem anat a regar els ceps per tal que puguin créixer i tenir gotims de raïm una altra vegada.

Potser, quan acabi el curs aconseguim el primer vi de la classe de les girafes! Haurem de demanar als pares que facin d’enòlegs. Si ho aconseguim, us l’ensenyarem!

Carmen Arnalot

Tutora P5

Coneix Viaró Infantil

Aquest blog

És una finestra oberta a Viaró Infantil on volem inspirar i acompanyar a mares i pares en l'educació dels seus fills.

Newsletter

Categories

Webs d'interès

¡Te estamos esperando!

Ven a conocernos

CONTÁCTANOS

VIARÓ GLOBAL SCHOOL

Av. Alcalde Barnils, nº2
08174 Sant Cugat del Vallès
Barcelona

935 89 05 89

viaro@viaro.org

envelope-otwitterfacebookwhatsapp linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram