Safates sensorials: estimulant els sentits

15 de marzo de 2022

Les safates sensorials són safates on col·loquem diferents materials per tal que els nens interactuïn amb ells en les seves infinites possibilitats: tocant, manipulant, observant, omplint i buidant recipients, imaginant històries, olorant, escoltant, testant, observant... I, en definitiva, estimulant els 5 sentits!

Les safates sensorials ens permeten múltiples propostes lúdiques i pedagògiques

Al principi el joc del nen serà motor, relacionant els materials amb el seu propi cos, però després el joc es tornarà simbòlic i amb la possibilitat de presentar conceptes i vocabulari relacionats amb colors, animals, plantes, vehicles i qualsevol altre aspecte del mitjà que ens envolta.

Safates sensorials

Estimular els 5 sentits

Les safates sensorials ajuden a desenvolupar tots els sentits: el tacte (a través de l'exploració de les diferents textures), el gust (assaborint aliments), l'olfacte (a través de propostes aromàtiques), la vista (observant els diferents elements), i l'oïda (en sentir el so de cada objecte). Proporcionen un meravellós temps de joc autodirigit. També ajuden al desenvolupament de la creativitat, la motricitat fina i el desenvolupament cognitiu.
I sobretot, als nens els encanten i els diverteix moltíssim!

Graciella de Soto

Tutora P1-A

Coneix Viaró Infantil

Aquest blog

És una finestra oberta a Viaró Infantil on volem inspirar i acompanyar a mares i pares en l'educació dels seus fills.

Newsletter

Categories

Webs d'interès

¡Te estamos esperando!

Ven a conocernos

CONTÁCTANOS

VIARÓ GLOBAL SCHOOL

Av. Alcalde Barnils, nº2
08174 Sant Cugat del Vallès
Barcelona

935 89 05 89

viaro@viaro.org

envelope-otwitterfacebookwhatsapp linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram