L’ús del llenguatge oral quan treballem projectes

14 de abril de 2023

El llenguatge és el nostre principal mitjà de comunicació, ens permet intercanviar informació, missatges, idees, sentiments... És una habilitat que es desenvolupa de manera natural des dels primers mesos de vida, a partir de la interacció amb la mare i l'entorn.

Més endavant, cap als 3-4 anys, les relacions entre iguals esdevenen situacions privilegiades de pràctica de la parla. A aquesta edat, l'ús del llenguatge, deixa de ser un mitjà per a demanar l'atenció de l'adult i serveix per a interactuar, per a conversar, per a informar, fins i tot per a jugar-hi (fan rimes, busquen paraules llargues, curtes, identifiquen un so dins d'una paraula...): l'infant descobreix la màgia de les paraules.

Un aspecte interessant en aquestes edats són les preguntes, això és degut al fet que necessiten trobar una explicació per a tot. A l'aula quan treballem els projectes, els infants potencien l'expressió oral de manera relaxada i natural. A partir dels seus interessos o preguntes que es van fent al llarg del projecte, cerquen la informació i la comparteixen amb els seus companys. El fet d'exposar breument un concepte o idea els ajuda a estructurar i a organitzar millor el seu discurs. També els ajuda a perdre la vergonya a parlar en públic, a fer ús d'un to de veu adequat, a compartir amb els altres els seus aprenentatges... i els companys aprenen i gaudeixen escoltant les explicacions.

Desenvolupem el llenguatge oral

Al llarg d'aquests mesos de curs, hem compartit molts aprenentatges i practicat el llenguatge oral en moltes situacions, però treballant els projectes ens permet reforçar el llenguatge oral de manera natural i divertida: explicant contes, fotografies, amb materials que portem de casa, mitjançant dibuixos que fem... voleu veure-ho?

Anna Anguita

Tutora P4

Coneix Viaró Infantil

Aquest blog

És una finestra oberta a Viaró Infantil on volem inspirar i acompanyar a mares i pares en l'educació dels seus fills.

Newsletter

Categories

Webs d'interès

¡Te estamos esperando!

Ven a conocernos

CONTÁCTANOS

VIARÓ GLOBAL SCHOOL

Av. Alcalde Barnils, nº2
08174 Sant Cugat del Vallès
Barcelona

935 89 05 89

viaro@viaro.org

envelope-otwitterfacebookwhatsapp linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram