Claus per una bona autoestima

19 de octubre de 2023

L'autoestima és la imatge, la valoració, el grau d'estima que té el nostre fill d'ell mateix. És la suma de com es veu, de com se sent, de la imatge que projecta i de la valoració que rep del seu entorn més pròxim: pares, germans, amics...

Si tanquem els ulls i pensem uns segons què volem ara i en un futur pels nostres petits, segur que tots estarem d'acord en una resposta: que sigui feliç! Molts són els estudis que confirmen que un nen té més possibilitats de ser feliç si l'acompanya una autoestima sana: no sols millora el seu estat emocional, sinó que facilita el seu desenvolupament en els aprenentatges i millora les seves relacions socials.

autoestima

Ajudar-los doncs a estimar-se més i millor s'ha de convertir en un element bàsic en la formació personal del nostre fill; han d'aprendre a confiar i creure en ells mateixos.

Necessiten que els preparem pel dia de demà, creixent des de ben petits en seguretat, valentia, atreviment, coratge, esforç, constància, optimisme...

Quines eines podem fer servir per fomentar la seva autoestima?

Primer de tot, cal estimar-los i demostra'ls-hi tantes vegades com ens sigui possible: amb paraules d’ànims, abraçades, mirades carregades d’amor...

L'afecte els hi aporta molta seguretat i confiança. Cal que compartim el màxim de temps amb ells: escoltant allò que ens diuen, jugant amb ells, fent plans familiars o potenciant nous interessos i aficions. També és necessari que s'enfrontin a situacions d'èxit i de fracàs.

Les primeres els ajuden a guanyar  en seguretat  i a aprendre a valorar els seus punts forts. Però, també cal que experimentin situacions de fracàs, perquè de l'error s'aprèn i des de ben petits han d'aprendre a gestionar la frustració.

Si volem que els nostres fills toquin de peus a terra els hi hem de donar responsabilitats i oportunitats de fer les coses sols. Estem per oferir-los estratègies i ells per trobar les solucions.

Aquestes senzilles orientacions ajudaran a treballar i millorar l’autoestima del fill i, d’aquesta manera, tindrà més possibilitats de ser, ara i en un futur, més feliç.

Vols conèixer com treballem l'autoestima a Viaró Infantil?

Eva Martí

Tutora P5

Coneix Viaró Infantil

Aquest blog

És una finestra oberta a Viaró Infantil on volem inspirar i acompanyar a mares i pares en l'educació dels seus fills.

Newsletter

Categories

Webs d'interès

¡Te estamos esperando!

Ven a conocernos

CONTÁCTANOS

VIARÓ GLOBAL SCHOOL

Av. Alcalde Barnils, nº2
08174 Sant Cugat del Vallès
Barcelona

935 89 05 89

viaro@viaro.org

envelope-otwitterfacebookwhatsapp linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram