5 Tips per facilitar l'adaptació del teu nadó a l'escola infantil

13 de diciembre de 2022

Els primers dies a l'escola

Al gener s'incorpora un segon grup nou a l'espai de P0, estem molt il·lusionats de què la família Viaró Infantil continuï creixent any rere any, i molt agraïts a les famílies que trieu la nostra escola i ens confieu als tresors més preuats de casa vostra, els vostres fills i filles.

És completament normal que us creï una miqueta d'angoixa aquesta nova etapa que s'apropa, però entre tots farem equip i ho tirarem endavant amb molta pau. Si els adults vivim l'adaptació d'aquesta manera, els infants també ho faran.

Aquest període d'adaptació pot durar entre 20 i 30 dies aprox. Cada infant ho viu d'una manera diferent, s'aniran adaptant a la nova situació que se'ls hi planteja, passant per un ambient que sempre els hi ha generat seguretat i protecció a un ambient diferent, un món nou ple de coses per experimentar, aprendre i conèixer compartint amb altres nens.

No hem d'oblidar que el nen no és l'únic que pateix aquest canvi, les famílies també ho pateixen, tant o més que els petitons. Els pares arriben carregats de pors i amb el cor encongit, el primer dia, però aconsellem confiar plenament en nosaltres, les mestres, que ens encarreguem de crear un ambient natural i proper, agradable, confortable, i ens enfoquem a conèixer cadascun dels infants que tenim a càrrec nostre, amb molta cura, amor i dedicació. Inicialment, ens adaptem a les seves rutines per a facilitar l'adaptació i fer-los sentir com a casa.

¿Com poden reaccionar els infants al període d'adaptació?

Durant aquests dies podem notar canvis en les conductes dels infants a casa, com per exemple:

• Plors

• Rebequeries

• Reduir la ingesta de menjar

• Negació a dormir

• Negació a separar-se del pare o mare

• Més sensible i irritable

5 Tips per facilitar l'adaptació del teu nadó a l'escola infantil

¿Què podem fer les famílies?

1. Considerar les conductes com a normals durant aquest temps, sense preocupació ni pressions.

2. Cada nen és diferent i necessita el seu propi temps d'adaptació i si l'ajudem entre tots serà molt més fàcil.

3. No transmetre pors, temors, i ansietat als nens.

4. Acomiadar-nos amb alegria, seguretat i afecte de forma ràpida, dient-li abans d'entrar que tornarem a recollir-lo després amb to ferm i seré.

5. Estar en constant comunicació amb les mestres responsables de l'adaptació i crear equip, família-escola.

adaptació

Arribarà el moment en què els infants i les mestres crearan el vincle afectiu, trobaran la seguretat emocional que necessiten per a continuar avançant en el seu desenvolupament i és en aquest moment quan donem per superat el període d'adaptació.

Aida Gustems

Tutora P0-B

Coneix Viaró Infantil

Aquest blog

És una finestra oberta a Viaró Infantil on volem inspirar i acompanyar a mares i pares en l'educació dels seus fills.

Newsletter

Categories

Webs d'interès

¡Te estamos esperando!

Ven a conocernos

CONTÁCTANOS

VIARÓ GLOBAL SCHOOL

Av. Alcalde Barnils, nº2
08174 Sant Cugat del Vallès
Barcelona

935 89 05 89

viaro@viaro.org

envelope-otwitterfacebookwhatsapp linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram