5 jocs per promoure l'empatia

22 de marzo de 2024

Ahir va ser 21 de març, dia internacional de la Síndrome de Down i volem aprofitar aquesta data per recomanar-vos 5 jocs o activitats que ens poden ajudar a promoure l'empatia, la cooperació i el valor de la diversitat entre els nostres fills.

Beneficios del juego grupo

5 jocs per promoure l'empatia i la cooperació

  1. Joc de "llegir" emocions: Utilitza targetes amb imatges de cares que expressin diferents emocions i demana als nens que identifiquin com se senten les persones a cada imatge. També els pots demanar que les imitin, ajudant-los a comprendre com se senten els altres.
  2. Joc de rols: Proporciona disfresses i accessoris perquè els nens es disfressin i actuïn com a diferents personatges. Fomenta l'exploració de diferents emocions i situacions i discuteix com es poden sentir les persones en aquestes circumstàncies.
  3. Joc de contar històries: Anima els nens a inventar històries sobre com se senten diferents personatges en situacions diverses. Poden practicar expressant empatia en posar-se al lloc dels personatges i considerar com se sentirien en aquestes circumstàncies.
  4. Joc de "ajuda a l'amic": Crea escenaris on un nen necessiti ajuda i demana als altres nens que ofereixin solucions i suport. Poden practicar l'empatia en pensar com se sentiria el seu amic i com podrien ajudar-lo de la millor manera possible.
  5. Joc de cooperació: en què tots els jugadors treballin junts cap a un objectiu comú, sense importar les seves habilitats individuals. Per exemple construir una torre amb blocs o fer junts un puzle. Són jocs que fomenten la col·laboració, la comunicació i el suport mutu entre els nens.
promoure l'empatia

Aquests jocs no només són divertits, sinó que també ajudaran els nens a desenvolupar habilitats socials i emocionals importants, a promoure l'empatia, la comprensió dels sentiments dels altres i la comunicació efectiva. Aquestes habilitats els ajudaran a valorar els seus companys i apreciar les capacitats dels altres.

Agata Carreras

Editora del blog

Coneix Viaró Infantil

Aquest blog

És una finestra oberta a Viaró Infantil on volem inspirar i acompanyar a mares i pares en l'educació dels seus fills.

Newsletter

Categories

Webs d'interès

¡Te estamos esperando!

Ven a conocernos

CONTÁCTANOS

VIARÓ GLOBAL SCHOOL

Av. Alcalde Barnils, nº2
08174 Sant Cugat del Vallès
Barcelona

935 89 05 89

viaro@viaro.org

envelope-otwitterfacebookwhatsapp linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram